27. srpnja 2019.

ČEŠKA FANTAZIJA 17.10-21.10 990,00 KN

VELIKA ČEŠKA TURA !

PRAG-KUTNA HORA-PLZEN-KARLOVY VARY-ČEŠKI KRUMLOV-ČEŠKE BUDJEVICE-BRNO

Program putovanja:

 

1. dan: ZAGREB-PRAG

 Polazak autobusa u 02:00 h s Autobusnog kolodvora Zagreb. Ugodna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do prijestolnice Češke – Praga. Dolazak u Prag u jutarnjim satima, odlazak u razgled grada sa stručnim vodičem : Čehuv most, Vaclavske namesti, Prašna brana, Židovska četvrt , židovsko groblje . Poslijepodne slobodno za vlastite programe. Mogućnost grupnog odlaska na fakultativnu vožnju brodom po Vltavi sa uključenim ručkom. Nakon vožnje slobodno vrijeme za vlastite programe, noćenje.

 

2. dan: PRAG-KUTNA HORA

Doručak, razgled starog dijela grada sa lokalnim vodičem : Karlov most, Katedrala Sv. Vita, Praški dvorac, Mala Strana, Vijećnica. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Kutnu Horu i Sedlec. Dolazak u Kutnu Horu-gradić pod zaštitom UNESCO-a te odlazak u razgled grada. Obilazak povijesnog centra te crkve sv. Barbare-zaštitnice rudara. Ovaj gradić je poznat i po mnogobrojnim rudnicima srebra, mogućnost odlaska u rudnik srebra. Nakon razgleda odlazak do obližnjeg mjesta Sedlec u kojem se nalazi veličanstvena crkva od kostiju (definitvno vrijedno posjeta ). Povratak u Prag , Slobodno vrijeme za vlastite programe.. Noćenje.

 

3. dan: PRAG-PLZEN-KARLOVY VARY

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Plzen. Odlazak do jedne od najpoznatijih čeških pivovara gdje se proizvodi jedno od najpoznatijih čeških piva, Pilsner Urquell, u kojoj ćemo se upoznati s tradicijom i načinom izrade poznatog češkog piva te uživati u degustaciji. Razgled nastavljamo u starom centru u kojem se nalazi Katedrala sv. Bartolomeja s najvišim tornjem u Češkoj. Preporučamo ručak u jednoj od tradicionalnih čeških pivnica. Polazak  prema Karlovym Varyma-romantičnim gradićem u kojem se nalaze najpoznatije i najveće češke toplice. Razgled grada i obilazak ljekovitih izvora mineralne vode. Povratak u Prag. Noćenje.

 

4. dan: PRAG-ČEŠKI KRUMLOV-ČEŠKE BUDJEVICE

Doručak, polazak prema Češkom Krumlovu, predivnom srednjovjekovnom gradiću pod zaštitom UNESCO-a koji će vas zasigurno ostaviti bez teskta. Po dolasku slijedi šetnja do dvorca i gradskog središta očuvanog srednjevjekovnog ugođaja. Mogućnost fakultativnog posjeta muzeja u sklopu dvorca. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Nastavak našeg izleta i vožnja po jugu Češke najpoznatijm po proizvodnji čuvenog piva Budweiser. Obilazak grada koji je smješten na rijeci Vltavi i rijeci Malše koji je tipičan primjer srednjovjekovnog grada koji je služio kao pokazatelj kraljeve moći. Slijedi: glavni trg, Samsonova fontana, gradska vijećnica, crkva sv. Nikole, toranj Černe Veže, dominikasnki samostan itd. Povratak u Prag. Slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.

 

5. dan: PRAG-BRNO-ZAGREB

 Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Brnu. Po dolasku u Brno napraviti ćemo kratki razgled grada: Trg Slobode , Crkva Sv. Tomaš, Stara gradska vijećnica, jedan od simbola grada, Zeleni trg s Parnasovom fontanom i na kraju, velebnu neogotičku Katedralu Sv. Petra i Pavla. Slobodno vrijeme za kavu, doručak itd. te nastavak našeg putovanja prema Zagrebu uz ugodnu vožnju i kratka stajanja. Dolazak u Zagreb je previđen u kasnim večernjim satima.

 

REDOVNA CIJENA: 1490,00 kn

 

FIRST MINUTE: 990,00 kn

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Petodnevno putovanje u Češku
  • 4 noćenja u hostelu u višekrevetnim sobama
  • Prijevoz turističkim autobusom
  • Licenciranog turističkog pratitelja
  • Sve razglede prema programu
  • Osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za pojedine objekte
  • Vlastite troškove
  • Fakultativna vožnja brodom po Vltavi sa uključenim ručkom-  20 eura
  • Fakultativni izlet u PLZEN i KARLOVY VARY- 25 eura
  • Fakultativni izlet u KUTNU HORU- 15 eur
  • Turistička taksa 1-2 eur osoba/noć – OBAVEZNA DOPLATA NA RECEPCIJI

 

U SLUČAJU DA UZMETE SVE FAKULTATIVE CIJENA VAM JE 50 EUR!

Rezervacija za "ČEŠKA FANTAZIJA 17.10-21.10 990,00 KN"