25. rujna 2019.

NOVOGODIŠNJA FANTAZIJA – GRČKA

NOVA GODINA – ATENA & GRČKA

29.12. – 04.01.2019

4 noćenja u apartmanima LAK NIRVANA HOMES u Ateni!!
(dvokrevetne sobe – ocjena 9,3 na booking.com)

1. dan: ZAGREB – ATENA

Polazak autobusa u 14:00 s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506). Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku.

2. dan: ATENA

Dolazak u Atenu u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Odlazak u razgled glavnog grčkog grada: TRG SINTAGMA glavni trg moderne Atene, PARLAMENT, ANTIČKI STADION na kojemu su se održavale antičke i prve moderne olimpijske igre, HADRIJANOV SLAVOLUK, četvrti PLAKA i MONASTIRAKI, stare grčke autohtone kuće i ulice. i slobodno vrijeme. Navečer fakultativni odlazak u pravu grčku tavernu na tradicionalnu grčku večeru sa folklornim programom. Grčka glazba i plesovi, sirtaki, trbušne plesačice… Noćenje.

3. dan: ATENA (PELOPONEZ – EPIDAURUS – MIKENA NAUPLION)

Slobodan dan za vlastite programe. Mogućnost  fakultativnog  izleta na PELOPONEZ, najveći grčki poluotok. Zaustavljanje u KORINTU. Prelazak pješice preko KORINTSKOG KANALA koji spaja Egejsko i Jonsko more te razdvaja Peloponez od kopna. Nastavak puta za EPIDAURUS, nekadašnje liječilište, svetište i mjesto u kojemu se nalazi najveći teatar antičke Grčke. Posjeta tvornici grčke keramike. Dolazak u MIKENU, jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, dom mitskoga kralja Agamemnona koji je poveo Grke u pohod na Troju. Posjet NAUPLIONU, staroj grčkoj prijestolnici izgađenoj podno litice na otvorenom Egejskom moru. Ako bude vremena mogućnost odlaska na kupanje na neku od plaža na Jonskom moru. Povratak u Atenu u večernjim satima. Noćenje.

4. dan: ATENA (SOUNION – GLYFADA)

Slobodan dan za samostalno istraživanje Atene ili fakultativni popodnevni odlazak do Glyfade, Pireja te Posejdonovog hrama (ulaznica uključena u cijenu izleta). Povratak u grad i slobodno vrijeme. Noćenje.

5. dan: ATENA (DELFI)

Slobodan dan ili fakultativni popodnevni odlazak u DELFE, jedno od najpoznatijih antičkih ‘proročišta’ (ulaznica uključena u cijenu izleta). Povratak u Atenu. Noćenje.

6. dan: ATENA

Odjava iz hostela i nastavak razgleda Atene: trgovi OMONIA i EXARHIA, novi poslovni i kulturni centar grada, mogućnost posjete ARHEOLOŠKOM MUZEJU s bogatom zbirkom antičkih umjetnina, penjanje na AKROPOLU, središte moći starih Atenjana. Slobodan ostatak dana. Polazak prema ZAGREBU oko 18:00. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju.

7. dan: ZAGREB (subota)

Dolazak u Zagreb u poslijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi:     1890kn  

HIT CIJENA: 1690 kn first minute do 15.10.2019.!

Cijena aranžmana po osobi uključuje: Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video),  4 noćenja u apartmanima u Ateni (dvokrevetne sobe), razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizacija puta.

Cijena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete;Dodatno zdravstveno osiguranje

Fakultativni izleti: 

  • TURA po PELOPONEZU s uključenim ulaznicama za Epidaur i Mikenu – 50€
  • Izlet Sounion- 25€
  • Tradicionalna grčka večera sa folklornim programom – 45€
  • Delfi – 35€

NAPOMENA: NA PUTOVANJE JE MOGUĆE IĆI S OSOBNOM ISKAZNICOM!!!!

Rezervacija za "NOVOGODIŠNJA FANTAZIJA – GRČKA"